HomeSoorten lekkagesLekkages aan uw cv-installatie

Lekkages aan uw cv-installatie

Heeft u een gesloten cv-installatie, bijv. een combiketel of systeemketel. Verderop op deze pagina gaan we in op conventionele ketels.

Verlaagt de manometer regelmatig van zijn normale positie ca. 1 – 1,5 bar tot nul of bijna nul? Of gewoon geleidelijk aan druk verliezen in de loop van de tijd?
Vult u de systeemdruk meer dan één keer, misschien twee keer per jaar bij?

De bovenstaande problemen wijzen op een lek, maar er zijn een paar dingen die u misschien wilt laten controleren voordat u onze diensten inschakelt. Bel ons op elk gewenst moment voor no-nonsense gratis advies. Het andere probleem om in gedachten te houden is dat u mogelijk meer dan één lek heeft; uit onze ervaring gaat iedereen ervan uit dat ze maar één lek hebben.

Controleer de volgende zaken om te kijken of u een lek in uw CV ketel, expansievat of leidingwerk heeft:

Uw systeem heeft een veiligheidsklep (of kleppen afhankelijk van de grootte van het huis) erop geïnstalleerd, de veiligheidsklep wordt in de handel vaak een PRV (drukontlastingsklep) genoemd en een andere klep wordt in sommige gevallen een PTRV (drukventiel) genoemd. temperatuurontlastklep). Deze kleppen hebben een kleine 15 mm koperen leiding die uitmondt aan de buitenkant van het gebouw, zoek deze leiding en als deze nat is of druppelt, heeft u hoogstwaarschijnlijk een lek gevonden.
Een eenvoudige test is om een ​​ballon over het uiteinde van de pijp te plaatsen en deze 48 uur daar te laten. Wanneer u terugkeert als de ballon water bevat, moet u contact opnemen met een geregistreerde specialist om onderzoek uw ketel uit te laten voeren.
Als de manometer op uw ketel op en neer beweegt als de ketel opwarmt en afkoelt, heeft u hoogstwaarschijnlijk een probleem met het expansievat in de ketel en/of gemonteerd op de cv-installatie.
Als uw ‘aanvoer- en expansiereservoir voortdurend bijvult en water levert aan de cv-installatie, heeft u hoogstwaarschijnlijk een lek, dat wil zeggen, beweegt de naald op de meter van het huidige punt, bijvoorbeeld 1 bar om 1,2 bar? Dan loont het de moeite om een ​​ketelmonteur het expansievat van de ketel te laten controleren.

Maar ik heb geen tekenen van een lek of vochtplekken in de vloer of muur?

Zelden treden verborgen waterlekken op. Of u nu in een huis, verbouwde maisonnette of appartement woont, de meeste huizen hebben een assortiment aan constructietypen, dit betekent dat de vloerconstructie in de volgende typen valt:

Zwevende vloer – dit betekent dat je waarschijnlijk een houten vloer hebt, met een opening onder de vloerplanken. De vloerdelen worden dan meestal bedekt met tapijt, kunststof vloertegels, laminaat met houteffect, houten planken of lamelparket en in sommige gevallen echte stenen of keramische tegels. In dit geval, als u een lek heeft onder de vloerplanken, is dit niet zichtbaar omdat het water gewoon uit de pijp zal spuiten en gewoon op de grond eronder valt.

Massieve betonnen vloer – dit soort vloeren, gewoonlijk betonplaten genoemd, is de afgelopen jaren populairder geworden in nieuwere gebouwen. Het is gebruikelijk dat vloerverwarmingssystemen en/of verwarmingsbuizen worden gefreesd of gegoten in de beton-/dekvloerplaat.

Waarom ontstaan ​​er lekkages? De meest voorkomende reden is dat als de leidingen niet goed beschermd zijn, dwz als het leidingwerk van koper is, de zure aard van het beton na verloop van tijd langzaam zal wegvreten en de koperen leiding en/of fittingen zal aantasten. De leiding moet goed worden afgedekt en beschermd met een mantel dit voorkomt corrosie indien correct geïnstalleerd.

In dit geval vormen zich letterlijk duizenden minuscule haarscheurtjes in de betonplaat als de betonplaat in de loop der jaren bezinkt. Al het water dat lekt uit leidingen die in de betonplaat zijn verwerkt, verdwijnt eenvoudig binnen de spanningsscheuren. Tenzij dit een vocht- of waterdicht membraan onder het leidingwerk of in de betonplaat is, zal het water geleidelijk naar beneden trekken, zodat u niet ziet waar het water vandaan lekt of zich ook verplaatst.

Zwevende vloer – dit type vloer op een massieve betonnen plaat met een kleine opening erboven, verhoogd door een houten vloerstructuur.

Afhankelijk van waar het leidingwerk is geïnstalleerd, binnen de plaat en/of erboven in de zwevende vloerspleet, zal het water in het algemeen naar beneden trekken, zodat er vrijwel geen tekenen van lekkage zijn.

Niet-geventileerde warmwatercilinders –

Zoals hierboven – controleer de overdrukklep (PRV) en de druktemperatuurklep (PTRV)

Hoe we uw lek zullen vinden.

We vinden verborgen lekken op lood, ijzer, staal, asbest (ja geloof het of niet, er zijn veel asbest watervoorzieningen) en kunststof toevoerleidingen

We gebruiken:

Warmtebeeldtechnologieën
Traceergas onderzoek
– Fluke warmtebeeldonderzoek – met behulp van een warmtebeeldcamera zullen we de massieve vloer met daaronder vloerverwarming inspecteren. Onze camera detecteert temperatuurverschillen tussen het beton en de verwarmingsbuizen in de vloer. In uw situatie zullen we de camera gebruiken om de leidingen op te sporen, zodat we de routes voor het traceergas kunnen volgen.

Vraag uw verzekering of verzekerings agent of u dekking in uw polis heeft.

https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg
https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg

Andere methodes:

1
THERMOGRAFISCHE CAMERA

Met de thermografische camera meten we temperatuurverschillen voor het traceren van warmte- en waterlekken. Water wat uit leidingen lekt heeft een lagere temperatuur dan het water in de leiding. Het lek kan met de warmtebeelden in beeld worden gebracht. Ook kunnen we gebreken in de isolatie van uw woning, zogenaamde warmtelekken, in beeld brengen.

Meer info? klik hier.

2
DRUKPROEF

We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding met onze drukpomp. Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding. Blijft de luchtdruk constant dan zit het lek elders, en zullen we de andere leidingen controleren. Ook lastig bereikbare leidingen kunnen zo worden gecontroleerd.

3
ENDOSCOPIE

Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen. We bewegen de camera door de leiding heen en kunnen live meekijken. Barsten of andere openingen in de leiding komen duidelijk in beeld. Ook lekken in leidingen die weg zijn gewerkt kunnen zo gemakkelijk worden opgespoord.

4
KLEURSTOFMETHODE

Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater herkennen we aan de kleur waar het water weglekt. Deze methode kan ook worden gebruikt om gaten in de isolatie aan te tonen. Voordeel van deze methode is dat het lek zichtbaar wordt zonder dat we breekwerk hoeven te verrichten.

5
UV-LAMP/UV-LUMINAAT

UV-luminaat werkt op dezelfde manier als de kleurstofmethode. We lossen het UV-luminaat op in water en spoelen het door leidingen waarin een lek kan zitten. UV-luminaat is kleurloos, maar is zichtbaar onder UV-licht. Het voordeel van deze stof is dat het helder oplicht onder de UV-lamp en bruikbaar is in gevallen waar andere kleurstoffen niet genoeg contrast leveren.

Bel voor een vrijblijvend advies

Bel voor een vrijblijvend advies

Contact gegevens

Dorpsstraat 30
1566 AL Assendelft

Lid van:

Logo-TN-Lid-van-TN_diap-M
Logo-VLOK-ERKEND-footer

Werkgebied

Nederlandse Lekdetectie is werkzaam in heel Nederland.