HomeServiceLekkage niet gevonden

Lekkage niet gevonden?

Lekdetectie is simpelweg het opsporen van een lekkage
https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_group_04.jpg

Een lekkage in je woning kan flinke schade veroorzaken. Het ziet er niet alleen heel naar uit maar kan ook nare gevolgen hebben voor de woning zelf. Een lek kan allerlei materialen permanent beschadigen en zorgt voor rot en schimmel. Daarom is het belangrijk om snel en efficiënt de oorsprong van de lek te vinden. Dat gebeurt door lekdetectie. Soms is het misschien simpel om te ontdekken waar de oorzaak van een lek zit, maar dat is niet altijd het geval. Is er bijvoorbeeld een lek aanwezig in je dak? Dan is het een specialistische klus om de oorzaak van het lek te vinden.

Lekdetectie is simpelweg het opsporen van een lekkage. Het gaat dan met name om het vinden van de oorzaak, en niet het gevolg. Een muur die schimmelt? Dat is het gevolg van een lek, en betekent niet dat de lekkage direct daarachter zit. Vaak is een lekkage misschien redelijk eenvoudig te vinden maar soms is lekdetectie de enige manier om te voorkomen dat je de hele muur, vloer of plafond open moet trekken.

Valt de Lekdetectie onder de dekking van de verzekering?

Het is belangrijk om te weten dat je in de meeste gevallen lekdetectie wordt vergoed door de verzekeraar. Als je een woonhuis in je bezit hebt, dan heb je ongetwijfeld ook een opstalverzekering. De opstalverzekering dekt over het algemeen schade aan goederen die vastzitten in je huis. Denk hierbij aan verwarming, sanitair maar ook leidingen en bijvoorbeeld je schuur. Je bent in veel gevallen verzekerd tegen waterschade, ook als het komt door iets in het huis dat niet functioneert. De kosten van lekdetectie worden in de meeste gevallen gedekt: hoe moet je anders het probleem aanpakken en de schade beperken?

Specialist in lekdetectie – Nederlandse Lekdetectie

Wij zijn specialist in lekdetectie en kunnen je helpen met een lek in je woning. De Nederlandse Lekdetectie spoort niet alleen de lek op maar kan je ook goed adviseren met het oplossen van de lekkage. Ze weten bovendien als de beste wat voor soorten lekken er kunnen zijn. Je kunt onder andere te maken hebben met:

  • Badkamerlekkage
  • Dak of Gevellekkage
  • Kelderlekkage
  • Leidinglekkage aan CV of Waterleiding
  • Rioollekkage
  • Lekkage in plafond of vloer

Het zal je verbazen hoeveel verschillende soorten lekkage er zijn. En dit is slechts een kleine greep uit wat wij dagelijks meemaken! Geen wonder dus dat zoveel mensen er niet zelf uitkomen als er sprake is van een lekkage. Wees slim, overleg met je verzekering en maak vandaag nog een afspraak voor lekdetectie. Die heb je immers niet voor niks!

De oorzaak vinden

Bij lekdetectie ligt de focus op het vinden van de oorzaak van een lekkage. Dat kun je in sommige gevallen zelf, maar wij hebben hier veel ervaring mee en helpen je met veel plezier. Helaas gebeurt het een enkele keer dat er door onze lekdetectie specialisten een lekkage niet wordt gevonden. De meeste lekkages vinden we binnen enkele uren maar door verschillende omstandigheden zoals bouwkundige redenen, leidingen die te diep liggen of omdat de lekkage bij de buren vandaan komt kan het voorkomen dat ook wij als lekkage specialist uw lekkage niet kunnen vinden. Dit vinden wij heel erg vervelend maar aan onze expertise en meettechnieken zitten jammer genoeg ook beperkingen. Zie het als een tandarts die de oorzaak van kiespijn niet kan vinden, zo is gaat het ook in ons vak. Helaas moet de klant dan toch de lekdetectie betalen omdat u betaald voor onze inspanning en niet voor het resultaat. Wel kan u er vanuit gaan dat wij alles uit de kast halen om uw lekkage in kaart te brengen. Gelukkig is het percentage lekkages wat niet wordt gevonden kleiner dan 5%.

Bel voor een vrijblijvend advies

Bel voor een vrijblijvend advies

Contact gegevens

Dorpsstraat 30
1566 AL Assendelft

Social

Werkgebied

Nederlandse Lekdetectie is werkzaam in heel Nederland.