HomeSoorten lekkages

De Lekdetectie Specialist van Nederland

Bel direct voor een afspraak of een vrijblijvend advies!
Een van de soorten lekkages die in uw CV kan ontstaan is een lekkage in de leidingen van de cv-ketel. Het water sijpelt hierbij langzaam uit de leidingen en trekt vervolgens in uw muren of vloeren. Op uw muren en vloeren kunnen als gevolg van de lekkage schimmelplekken ontstaan. Deze plekken zijn vaak erg lelijk en ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Een lekkage opsporen rond de cv-ketel en bijbehorende leidingen is van groot belang! Wij beschikken over een thermografische camera en kunnen een formeergas onderzoek uitvoeren om de bron van de lekkage te achterhalen.
UV-luminaat werkt op dezelfde manier als de kleurstofmethode. We lossen het UV-luminaat op in water en spoelen het door leidingen waarin een lek kan zitten. UV-luminaat is kleurloos, maar is zichtbaar onder UV-licht. Het voordeel van deze stof is dat het helder oplicht onder de UV-lamp en bruikbaar is in gevallen waar andere kleurstoffen niet genoeg contrast leveren.
Niet voor schade en kan grote oppervlakken controleren.
Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen. We bewegen de camera door de leiding heen en kunnen live meekijken. Barsten of andere openingen in de leiding komen duidelijk in beeld. Ook lekken in leidingen die weg zijn gewerkt kunnen zo gemakkelijk worden opgespoord.
We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding met onze drukpomp. Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding. Blijft de luchtdruk constant dan zit het lek elders, en zullen we de andere leidingen controleren. Ook lastig bereikbare leidingen kunnen zo worden gecontroleerd.
Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater herkennen we aan de kleur waar het water weglekt. Deze methode kan ook worden gebruikt om gaten in de isolatie aan te tonen. Voordeel van deze methode is dat het lek zichtbaar wordt zonder dat we breekwerk hoeven te verrichten.
Met de thermografische camera meten we temperatuurverschillen voor het traceren van warmte- en waterlekken. Water wat uit leidingen lekt heeft een lagere temperatuur dan het water in de leiding. Het lek kan met de warmtebeelden in beeld worden gebracht. Ook kunnen we gebreken in de isolatie van uw woning, zogenaamde warmtelekken, in beeld brengen.
Optrekkend vocht en schimmel op de muur kan overal voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan muren in de keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer. Wanneer u ergens schimmels op de muren ziet is het belangrijk dat u snel actie onderneemt. Schimmels komen in veel woningen voor en groeien in vochtige ruimtes. Daarnaast helpen warmte, weinig zonlicht en een slechte ventilatie de groei van schimmels. Schimmel kunt u ontdekken door de muffe geur, de groene, bruine, grijze en zwarte plekken op de muur. Optrekkend vocht is een veel voorkomende oorzaak van schimmel op de muur. Dit kan ontstaan bij muren die in contact staan met een vochtige ondergrond. Bel direct voor een afspraak of vrijblijvend advies.

Bel voor een vrijblijvend advies

Bel voor een vrijblijvend advies

Contact gegevens

Dorpsstraat 30
1566 AL Assendelft

Social

Werkgebied

Nederlandse Lekdetectie is werkzaam in heel Nederland.