HomeLekdetectie MethodenThermografische camera

Thermografisch

Een onderzoek met warmtebeeldcamera.

Warmtebeeldcamera’s zijn een essentieel onderdeel in de gereedschapskist van onze technici en worden gebruikt om verborgen lekken in warmwaterleidingen onder vloerplaten, beton en achter muren te helpen opsporen. Thermografie is het gebruik van een infraroodbeeld- en meetcamera om de door een object uitgestraalde thermische energie te “zien” en “meten”. Thermografiecamera’s kunnen probleemgebieden identificeren die niet met het blote oog kunnen worden gezien en verborgen waterlekken detecteren.

https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_01.jpg
https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg

De infrarood inspectiecamera kan niet alleen verborgen waterlekken en hun oorsprong detecteren, maar ook vocht dat fysiek niet bereikbaar is met vochtmeters. Warmtebeeldcamera’s nemen licht op als warmte en kunnen dit in een beeld weergeven. De infrarood energie (thermisch) is een licht dat we niet kunnen zien, maar dat we kunnen voelen als warmte. Warmtebeeldcamera’s detecteren zeer kleine temperatuurverschillen op het oppervlak van verschillende materialen, waarbij de warmere en koudere oppervlakken worden gemarkeerd en zo wordt aangetoond waar het lek vandaan komt. Onze technici hebben jarenlange ervaring in het opsporen van lekken en gebruiken hun kennis om de resultaten van warmtebeeldcamera’s te vergelijken met hun andere bevindingen. Warmtebeeldcamera’s kunnen snel grote oppervlakken bekijken in vergelijking met andere soorten lekdetectiemethoden en kunnen grote warmteverliezen of mogelijke vochtproblemen aan de buitenkant van uw eigendom zien. Onze lekdetectie-ingenieurs gebruiken warmtebeeldcamera’s om waterlekken in centrale verwarmingssystemen en vloerverwarmingen op te sporen.

Voordelen van warmtebeeldcamera's:
  • Detecteert vocht in plafonds, platte daken, achter muren en onder vloeren
  • Registreert warmteverlies van buiten en vochtdetectie aan uw eigendom
  • Snel grote gebieden onderzoeken
  • Niet-destructieve lekdetectiemethode, minimale verstoring en geen schade aan uw eigendom
  • Vermindert uw energieverbruik en bespaart op uw stookkosten

Andere methodes:

1
DRUKPROEF

We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding met onze drukpomp. Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding. Blijft de luchtdruk constant dan zit het lek elders, en zullen we de andere leidingen controleren. Ook lastig bereikbare leidingen kunnen zo worden gecontroleerd.

2
ENDOSCOPIE

Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen. We bewegen de camera door de leiding heen en kunnen live meekijken. Barsten of andere openingen in de leiding komen duidelijk in beeld. Ook lekken in leidingen die weg zijn gewerkt kunnen zo gemakkelijk worden opgespoord.

3
KLEURSTOFMETHODE

Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater herkennen we aan de kleur waar het water weglekt. Deze methode kan ook worden gebruikt om gaten in de isolatie aan te tonen. Voordeel van deze methode is dat het lek zichtbaar wordt zonder dat we breekwerk hoeven te verrichten.

4
UV-LAMP/UV-LUMINAAT

UV-luminaat werkt op dezelfde manier als de kleurstofmethode. We lossen het UV-luminaat op in water en spoelen het door leidingen waarin een lek kan zitten. UV-luminaat is kleurloos, maar is zichtbaar onder UV-licht. Het voordeel van deze stof is dat het helder oplicht onder de UV-lamp en bruikbaar is in gevallen waar andere kleurstoffen niet genoeg contrast leveren.

5
RIOOLCAMERA

Onze rioolcamera kan in leidingen worden gestoken om een beeld te maken van de binnenkant van leidingwerk. Dit werkt hetzelfde als endoscopie, alleen de rioolcamera beschikt over een langer snoer. De rioolcamera is hierdoor meer geschikt voor grotere lange leidingen. De sensor brengt de positie van de camera duidelijk in kaart.

Bel voor een vrijblijvend advies

Bel voor een vrijblijvend advies

Contact gegevens

Dorpsstraat 30
1566 AL Assendelft

Social

Werkgebied

Nederlandse Lekdetectie is werkzaam in heel Nederland.