HomeSoorten lekkagesZwembad lekkage

Verliest uw zwembad water?

We hopen dat de informatie op deze website van praktische waarde voor u is. Aarzel niet om ons kantoor te bellen om met de lekkage specialisten uw specifieke probleem te bespreken. Elk zwembad, spa en jacuzzi zal ooit een lek krijgen. Deze problemen zullen, indien onbehandeld en niet gerepareerd, zichzelf niet oplossen; ze zullen erger worden en verdere kosten en grotere reparaties veroorzaken. Een niet-gerepareerd gat ter grootte van een potloodpunt kan resulteren in een verlies van honderden liters water per dag

Als uw zwembad een automatisch vulsysteem heeft, zal een lek (of lekken) niet duidelijk zijn, aangezien het zwembad automatisch wordt bijgevuld als het bestaande water wegloopt.

Controleer het volgende –

Ontvangt u hogere waterrekeningen – controleer uw gemiddelde watermeterstanden
Gebruikt u meer zwembadchemicaliën
Is er sprake van overmatige algengroei omdat het nieuwe water dat in het zwembad wordt gebracht onbehandeld is

De meest voorkomende indicatie van een lekkage is een daling van het waterpeil in uw zwembad. Om te begrijpen wat de acceptabele hoeveelheid waterverlies is, dwz hoeveel waterverlies is toegestaan, moet u eerst een acceptabele hoeveelheid voor uw zwembad bepalen, meestal dit houdt rekening met het water dat uit het zwembad spat en de hoeveelheid verdamping op een zonnige dag. De eenvoudige manier om dit te doen, is door de waterstanden gedurende een bepaalde periode, voorafgaand aan het lek, te controleren. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat het normaal gesproken te laat is en de eerste keer dat iemand naar het zwembadniveau kijkt, is wanneer er een probleem is, echt of waargenomen.

Verdamping is afhankelijk van verschillende omgevings- en zwembadgerelateerde omstandigheden, wind, watertemperatuur, dauwpunt en barometrische druk.

De eenvoudigste doe-het-zelftest om waterverlies vast te stellen, is door het volgende uit te voeren –
The Bucket Test

Plaats eenvoudig een emmer zwembadwater op een ondiepe veilige plaats in het zwembad, zoals weergegeven in de bovenstaande foto. Het water in het zwembad en de emmer zal van nature met dezelfde snelheid verdampen, wat een gelijk waterverlies veroorzaakt, maar een lek in het zwembad zal ervoor zorgen dat het zwembadwater daalt, terwijl het waterniveau in de emmer hoger zal blijven.
Probeer deze eenvoudige test zelf.

Wanneer u contact met ons opneemt, ontvangt u een lijst met vragen. We zullen dan in staat zijn om de meest geschikte methode te voorstellen om uw zwembadlek of -lekken te identificeren!

  1. Hoe groot is het zwembad?
  2. Hoe snel verliest het zwembad water? – inches etc.
  3. Is het zwembad betegeld of bekleed?
  4. Is het een binnen- of buitenzwembad?
  5. Waaronder lopen de leidingen?
  6. Wat is de afstand van de poolroom tot het zwembad?
  7. Zijn alle leidingen toegankelijk?
https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg
https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg

Andere methodes:

1
THERMOGRAFISCHE CAMERA

Met de thermografische camera meten we temperatuurverschillen voor het traceren van warmte- en waterlekken. Water wat uit leidingen lekt heeft een lagere temperatuur dan het water in de leiding. Het lek kan met de warmtebeelden in beeld worden gebracht. Ook kunnen we gebreken in de isolatie van uw woning, zogenaamde warmtelekken, in beeld brengen.

Meer info? klik hier.

2
DRUKPROEF

We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding met onze drukpomp. Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding. Blijft de luchtdruk constant dan zit het lek elders, en zullen we de andere leidingen controleren. Ook lastig bereikbare leidingen kunnen zo worden gecontroleerd.

3
ENDOSCOPIE

Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen. We bewegen de camera door de leiding heen en kunnen live meekijken. Barsten of andere openingen in de leiding komen duidelijk in beeld. Ook lekken in leidingen die weg zijn gewerkt kunnen zo gemakkelijk worden opgespoord.

4
KLEURSTOFMETHODE

Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater herkennen we aan de kleur waar het water weglekt. Deze methode kan ook worden gebruikt om gaten in de isolatie aan te tonen. Voordeel van deze methode is dat het lek zichtbaar wordt zonder dat we breekwerk hoeven te verrichten.

5
UV-LAMP/UV-LUMINAAT

UV-luminaat werkt op dezelfde manier als de kleurstofmethode. We lossen het UV-luminaat op in water en spoelen het door leidingen waarin een lek kan zitten. UV-luminaat is kleurloos, maar is zichtbaar onder UV-licht. Het voordeel van deze stof is dat het helder oplicht onder de UV-lamp en bruikbaar is in gevallen waar andere kleurstoffen niet genoeg contrast leveren.

Bel voor een vrijblijvend advies

Bel voor een vrijblijvend advies

Contact gegevens

Dorpsstraat 30
1566 AL Assendelft

Social

Werkgebied

Nederlandse Lekdetectie is werkzaam in heel Nederland.