HomeSoorten lekkagesOptrekkend vocht en Schimmel

Opstijgende vochtige schimmel, groene schimmel en paddenstoelengroei van onbekende bron

Als je (schimmel)schimmel in huis hebt, kan deze letterlijk overal verschijnen, gangen, slaapkamers, kasten, woonkamers…..op je kleding en schoenen…..en vooral badkamers. Er zijn verschillende soorten schimmelgroei, maar de oorzaken zijn meestal hetzelfde.

Heeft u een verborgen lek (of lekkage), of is er een andere oorzaak?

Enkele factoren die kunnen bijdragen aan tekenen van waterlekkage, namelijk condensatie

Een goed geïsoleerde woning met dubbele beglazing, goede muur- en zolderisolatie heeft te maken met de volgende punten:

Thermische zonnewarmte , dit is een chique manier om te zeggen dat de temperatuur van de loft met +3 graden kan stijgen in vergelijking met de buitentemperatuur, deze stijging van de luchttemperatuur kan de vochtigheid in het pand beïnvloeden door waterdamp in de lucht

Mensen, ja, wij mensen dragen bij aan het probleem, een persoon levert ongeveer 4 glazen (568 ml) vocht per dag

Luchtkwaliteit in huis , binnenlucht kan 900 verschillende chemicaliën bevatten.

Vochtigheid , naarmate de luchtvochtigheid stijgt, neemt het zuurstofgehalte af

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de oorzaken van condensatie die op waterlekken kan lijken.

Ventileren, indien er in een ruimte niet voldoende wordt geventileerd kan het vocht of condens niet naar buiten. Dit kan vervelende vocht en schimmelplekken veroorzaken. Vochtige ruimte en schimmel zijn zeer slecht voor de gezondheid.

https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg
https://nederlandselekdetectie.nl/wp-content/uploads/2018/10/inner_service_02.jpg

Andere methodes:

1
THERMOGRAFISCHE CAMERA

Met de thermografische camera meten we temperatuurverschillen voor het traceren van warmte- en waterlekken. Water wat uit leidingen lekt heeft een lagere temperatuur dan het water in de leiding. Het lek kan met de warmtebeelden in beeld worden gebracht. Ook kunnen we gebreken in de isolatie van uw woning, zogenaamde warmtelekken, in beeld brengen.

Meer info? klik hier.

2
DRUKPROEF

We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding met onze drukpomp. Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding. Blijft de luchtdruk constant dan zit het lek elders, en zullen we de andere leidingen controleren. Ook lastig bereikbare leidingen kunnen zo worden gecontroleerd.

3
ENDOSCOPIE

Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen. We bewegen de camera door de leiding heen en kunnen live meekijken. Barsten of andere openingen in de leiding komen duidelijk in beeld. Ook lekken in leidingen die weg zijn gewerkt kunnen zo gemakkelijk worden opgespoord.

4
KLEURSTOFMETHODE

Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater herkennen we aan de kleur waar het water weglekt. Deze methode kan ook worden gebruikt om gaten in de isolatie aan te tonen. Voordeel van deze methode is dat het lek zichtbaar wordt zonder dat we breekwerk hoeven te verrichten.

5
UV-LAMP/UV-LUMINAAT

UV-luminaat werkt op dezelfde manier als de kleurstofmethode. We lossen het UV-luminaat op in water en spoelen het door leidingen waarin een lek kan zitten. UV-luminaat is kleurloos, maar is zichtbaar onder UV-licht. Het voordeel van deze stof is dat het helder oplicht onder de UV-lamp en bruikbaar is in gevallen waar andere kleurstoffen niet genoeg contrast leveren.

Bel voor een vrijblijvend advies

Bel voor een vrijblijvend advies

Contact gegevens

Dorpsstraat 30
1566 AL Assendelft

Social

Werkgebied

Nederlandse Lekdetectie is werkzaam in heel Nederland.